"Až bude válka, tak tlustej bude hubenej a hubenej bude studenej" bylo další babiččino úsloví.
V dnešní době se zdá, že je to téma téměř aktuální.
Někdo má rád "Suši" a jiné diety, avšak to není můj případ. Jsem Čech a tady se vždy jedlo pořádně. O tom je tato stránka.
Dobré pokrmy zaznamenal můj Canon takto :
Začněme přeci jen téměř dietně. Menší dietní páreček v Radegastu.
Někdo ho má strašně rád, třeba tento pán..
Vepřová krkovička proložená bramboráčky v restauraci U Džbánu..
Ručně modelovaná keramika
Vepřová kýta grilovaná po dominikánsku..
Grilované vepřové koleno v restauraci Kasta.
Grilované vepřové kolínko Na Hradčanské ( je nejlepší )
Toto byly profesionální výtvory z restaurací. Možno se však uspokojit i doma. Třeba grilováním na zahradě.
Napřed se gril pořádně roztopí.
Grilované krkovička na tácku.
Grilované ražniči s čerstvou zeleninou
Grilované medailónky na zelenině.
Pokud nemáme zahradu a v bytě grilovat na ohni nechceme, připravíme si něco výživného na plotně.
Na sporáku uděláme chutnou lahůdku. Hovězí gulášek.
Na pánvi pečený bůček. Jak říká Ota Jirák "Bílé maso"
Další možnost je, že dietářské lahůdky koupíme na krámě. Nemusíme do drahé restaurace, nemusíme vařit a nezmažeme nádobí.
Na pouti v Břevnově měli 10.10.2014 překrásné tenké klobásky a párečky..
Při holešovických trzích 7.12.2014 nám skuteční umělci představili krásné zvěřinové klobásy.
Různé chleby z téže akce.
Grilované párečky na keramických trzích v Berouně 3.5.2015
Na keramických trzích měli i lahodné placičky a bramboráky.
Nejen jídlo, ale i kvalitní dietní pití člověk potřebuje.
Vhodné je zejména africké pivo ( dnes již pivo americké ).
A nakonec dokument z přípravy sulce, nebo-li huspeniny.
Ale to je již jiná kapitola. Více o přípravě sulce naleznete ZDE.