Zpět na "Zajímavosti z Prahy 6"

Orchestr Karla Vlacha s Tomášem Savkou promenádní koncert ve Hvězdě

 

sepsáno 23.6.2015

Karel Vlach se narodil 8.10.1911 v Praze na Žižkově. Ve 30. letech se Karel Vlach angažoval ve skupinách Blue Music a ve vlastním souboru Charles Happy Boys později přejmenovaném na Blue Boys. V roce 1939 Karel Vlach přejmenoval předchozí seskupení Blue Boys na orchestr Karla Vlacha.

Upoutávka - Ručně modelovaná keramika Blanka

Ukázka z díla

Orchestr Karla Vlacha je přední český taneční a swingový orchestr druhé poloviny 20. století působící především v oblasti swingu, pop music a populární taneční hudby. Karel Vlach zemřel v Praze 26. února 1986.

V současné době je kapelníkem orchestru Dalibor Kapras.

A právě s tímto kapelníkem se orchestr Karla Vlacha dne 21.6.2015 představil od 14.00 hodin na promenádním koncertu ve Hvězdě v Praze 6. K výtečné pohodě přispěli sólisté orchestru Tomáš Savka, Naďa Wepperová a Alena Průchová.

Na pódiu před letohrádkem zazněly klasické šlágry - In The Mood, Chci zapomenout, Jó, třešně zrály, Šňůra perel a další.

Tomáš Savka vše bezchybně uváděl, komentoval, rozdával květiny a hlavně perfektně zpíval.

A protože počasí se slitovalo, nepršelo ani moc nefoukalo, v prostoru před letohrádkem byla skvělá nálada.

Letohrádek Hvězda dominoval naproti scéně Zakryté jeviště s orchestrem Karla Vlacha Publikum naslochalo ani nedutalo Dalibor Kapras, Tomáš Savka a orchstr Karla Vlacha Saxofonová sekce Alena Průchová a Tomáš Savka Orchestr v klasickém nástrojovém obsazení Přestávka - baryton sax odpočívá Naďa Wepperová prožívá skladbu Fotili i mladíci Městská část Praha 6 zajistila dovoz a odvoz vláčkem Bylo připraveno i malé občerstvení

Škoda, že další promenády budou až za rok.

Nahoru

 

Kontakt na autora ( opiště text ) jv@aktualita.cz

Odkaz na hlaní stránku